11 Ocak 2010

Emeril'dan Nefis Tarifler / Günün Tarifi








Köfte çorbası


Malzemeler :

• 2 çorba kaşığı zeytin yağı

• ½ kap doğranmış sarı soğan

• ¼ kap kereviz

• 2 diş doğranmış sarımsak

• 1 konserve bütün domates,elinizle parçalanmış ve domatesin suyu

• 2 çorba kaşığı domates salçası

• 2 konserve sodyumu azaltılmış et suyu

• ¼ çay kaşığı Emeril’s Italian Essence veya kuru İtalyan sosu ¾ çay kaşığı

• ½ çay kaşığı tuz,1/2 çay kaşığı daha

• 4/4 bütün et

• 2 büyük az çırpılmış yumurta

• 1/3 kap rendelenmiş parmesan ,1/4 kap daha veya süslemek için daha fazla

• ¼ kap ekmek kırıntıları

• ½ kap çorba için küçük makarna

• 3 kap bebek ıspanak yaprakları

• 2 çorba kaşığı doğranmış fesleğen



Hazırlanışı:

Ocağı orta ateşte açıyorsunuz.Tencerenize zeytinyağını koyuyorsunuz. Doğranmış soğanları ve kerevizi ekleyorsunuz.Tahta kaşıkla karıştırarak sebzeler yumuşayana kadar 3-4 dakika pişiriyorsunuz. Sarımsağı ekleyip bir dakika daha pişiriyorsunuz. Parçalanmış sulu domatesleri, et suyunu, domates salçasını, 1/4 çay kaşığı Italian Essence ve ½ çay kaşığı tuzu ekleyip, karıştırıyorsunuz. 15 dakika hafif ateşte pişiriyorsunuz. Pişince köfte yapmaya başlıyorsunuz. Orta büyüklükte karıştırma kabınıza etinizi, yumurtayı, 1/3 kap parmesan, ekmek kırıntılarını, 3/4 kap çay kaşığı Italian Essence, ½ çay kaşığı tuzu ekleyip, temiz ellerinizle karıştırıyorsunuz. Köftelerinizi çay kaşığı büyüklüğünde elinizde yuvarlayarak yapıyorsunuz. Yaptığınız köfteleri tabakta veya başka bir düz yüzeyde diziyorsunuz. Ellerinizi yıkıyorsunuz. Dikkatli bir şekilde pişen et suyuna köfteleri ekleyorsunuz. Yavaş yavaş karıştırıyorsunuz ve köftelerin ayrılmamasına dikkat ediyorsunuz. Kalan parmesanı ekleyorsunuz. Köfteler pişene kadar 20 dakika daha pişiriyorsunuz. Çorbanıza bebek ıspanakları ve makarnaları ekleyorsunuz. Karıştırmaya devam ediyorsunuz. 15 dakika daha pişiriyorsunuz. Fesleğeni ekleyorsunuz. Çorbanızı büyük çorba kaselerinde servis yapıyorsunuz. Süslemek için parmesan ekliyorsunuz.



Dana etli acılı yalancı yahni


Malzemeler:

• 2 çorba kaşığı ay çiçek yağı

• 1.5 kilo et küp kesilmiş

• 3 çorba kaşığı pul biber

• 1 çorba kaşığı kimyon

• 1.5 çay kaşığı Emeril Southwest Essence

• ¾ çay kaşığı acı biber

• ½ çay kaşığı tarçın

• ¼ ezilmiş kırmızı biber

• 1 defne yaprağı

• 3 kap doğranmış sarı soğan

• 2 çorba kaşığı kıyılmış sarmısak

• 2 şişe bira

• 1 konserve sulu parçalanmış domates

• 1 konserve ufak doğranmış domates

• 2 çorba kaşığı domates salçası

• 1 kap et suyu

• 2 çay kaşığı tuz

• 28 gr iri doğranmış çikolata

• 2 çorba kaşığı masa harina( çok ince çekilmiş mısır unu)

• Rendelenmiş kaşar peyniri süslemek için

• Yeşil soğan süslemek için

• Doğranmış kişniş süslemek için

Hazırlanışı:

Büyük tencerede yağı yüksek ateşte eritiyorsunuz. Eti, pul biberi, kimyon, Southwest Essence sosu, acı biberi, tarçını, parçalanmış domatesi, defne yaprağını et kızarana kadar pişiriyorsunuz. Soğanı ekleyorsunuz ve sürekli karıştırarak soğanlar pişene kadar 8 dakika daha pişiriyorsunuz. Sarmısağı ekleyip 30 saniye daha pişiriyorsunuz. Biralari ekleyin bir dakika daha pişiriyorsunuz. Domatesi ve domates salçasını, et suyunu, tuzunu, çikolatayı ekliyorsunuz. Sürekli karıştırıyorsunuz. Ocağı biraz kısıyorsunuz, 1 saat 20 dakika veya 1 saat 30 dakika kadar pişmeye devam ediyorsunuz. Biberin yapışmasını önlemek için zaman zaman karıştırıyorsunuz. Masa harinayı ekleyin ve karıştırıyorsunuz. Tadın ve gerekirse sos ilave ediyorsunuz. Kaşar peynir, yeşil soğan, kişnişle tabağı süslüyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails