28 Ocak 2010

Ballı Nugat Tarifi


Lokmalık tatlılar "çok ve sık" tüketmeme sebep olsalar da çok seviyorum. Bal, badem ve çikolata bir araya gelince de ortaya böyle bir kalori yumağı çıkıyor :) Yine de iradenize sahip olabilir ve az tüketebilirsiniz, bu lezzetten kendinizi mahrum bırakmayın...






Malzemeler : ( 50 adet )

250 ml krema
400 gr bal
3 yemek kaşığı tereyağı
250 gr kavrulmuş file badem
150 gr kıyılmış sütlü çikolata


Hazırlanışı :

12 cm x 30 cm ebadında dikdörtgen bir kalbın içini yağlı kağıt ile kaplayın.

Krema ve balı bir tencereye alıp, orta ateşte kaynamaya bırakın.

Kaynamaya başlayınca ateşten alıp soğumaya bırakın.

Önce tereyağını, sonra bademleri tencereye ekleyip karıştırın.

Karışımı kalıba boşlatın ve soğuması için en az 4 saat bekletin (mümkünse 1 gece bekletin).

Karışımı yağlı kağıt ile birlikte kesme tahtasına alın ve lokmalık parçalar halinde kesin.

Çikolatayı benmari usulü eritin. Her bir nugatı yarısına kadar çikolataya batırın ve çikolata donana kadar yağlı kağıdın üzerinde bekletin.


-Altın kitap Çikolata / syf 608 -


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails