30 Aralık 2009

Sarmısaklı Havuçlu Meze


Bu meze, ‘best of’larımda ilk beşte yer alıyor. Zeytinyağında kavrulmuş havuçlara, incecik kıyılmış sarımsak eşlik ettiğinde havaya karışan iç gıdıklayıcı koku yok mu? İşte o koku, beni bir kuzu yiyecek kadar iştahlandırıyor. Ooof, offf…




Malzemeler: 4 kişilik

3 orta boy havuç
6 diş sarımsak
1 demet dereotu
¾ su bardağı  yoğurt
1 çorba kaşığı mayonez
2 çay kaşığı sebzeli çeşni
1 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağı
100 gram ceviz


Hazırlanışı:

Havuçları rendeleyip, 3 adet sarımsakla beraber zeytinyağında kavurun.

Havuçlar diriliğini kaybedince içine ufalanmış cevizleri ilave edin.

Ayrı bir yerde yoğurt, mayonez, tuz, sebzeli çeşni ve kıyılmış dereotunu karıştırıp, havuca ilave edin.

Üzerine ceviz ve kıyılmış dereotu serperek servis edin.

Afiyet olsun...


    BhR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails