8 Aralık 2009

Salepli ve Türk Kahveli Kurabiye


Kurabiye yaparken, hamuruna farklı malzemeler, baharatlar ekleyip, değişik tatlar yaratmayı seviyorum. Kakaolu kurabiye ve keklere eklediğim az miktardaki türk kahvesinin verdiği aroma hoşuma gidiyor. Salep kokusuna bayılan biri olarak kurabiye hamuruna toz salebi boca ettiğim gün de enteresan bir deneme oldu :) Sonuç gayet başarılı, ağızda dağılan mis kokulu bir kurabiye çıktı ortaya...



Malzemeler : (8 kişilik)

250 gr tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı toz salep
2 çorba kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı türk kahvesi
2,5 su bardağı un

Hazırlanışı :

Tereyağı ve pudra şekerini bir kaşık ile karıştırın.

Yumurta sarısını da ilave edip, karıştırmaya devam edin.

1,5 su bardağı unu,salepi ve kabartma tozunu hamuru yavaş yavaş yoğurarak ilave edin, hamur toplanacak ancak yumuşak bir kıvamda olacaktır.

Hamuru ikiye bölün, yarısını ayrı bir kaba alın ve kalan unu ekleyin.

Hamurun diğer yarısında da kakao ve türk kahvesini ilave edip, yoğurun.

Siyah ve beyaz renkte iki hamuru da fındıktan biraz daha büyük bezeler halinde yuvarlayın.

Beyaz bezelerin üzerine kakaolu bezeden bir tane koyup, kakaolu beze beyazın ortasına gelecek şekilde elinizde hafifçe yuvarlayın.

Yağladığınız fırın tepsisine kurabiyeleri dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin.


Afiyet olsun...


   PnR

2 yorum:

  1. merhabalar,
    tarif güzel görünüyor henüz denemedim ama bu hazır saleplerde sadece aroma olmasına takıldım. gerçek salep yok onların içinde o yüzden gerçek saleple yapsam nasıl olur acaba yoksa aroması yeter mi hazır karışımlardan mı koysam diye düşünüyorum. sizin koyduğunuz salep hazır karışım mıydı?

    YanıtlaSil
  2. gulerrce, merhaba :) evet toz hazır karışım salep kullandim ama gerçek salep varsa biraz daha az olcude kullanip denesen cok da guzel bir sonuc cikar gibi geliyor bana, ne dersin? :)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails