22 Kasım 2009

Ev Usulü Acılı Ezme



Güzeller güzeli annemin, menüde ızgara et olduğu günlerde mutfağa girip hiç üşenmeden hazırladığı bu leziz ev usulü acılı ezme, kebapçılardaki ezmelere adım kadar eminim ki 10 basar. Ezmenin püf noktası ise kırmızıbiberin önceden zeytinyağında bekletilmesi ve bu yağlı biber karışımının ezmede kullanılması… ‘Yeme de yanında yat’ şeklinde tabir ettiğimiz obursal bir yaklaşımın göstergesi olarak hepinizi Erol Taş gibi et yemeğe davet ediyorum. Tabii yanında bu enfes meze olmazsa olmaz…

Haydi dostlar mutfağaaa…






Malzemeler:

2 orta boy soğan
2 büyük domates
3 yeşil biber
1 demet maydanoz
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 limon
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
50 gram ceviz
1 çorba kaşığı ince bulgur
1 tatlı kaşığı salça


Hazırlanışı:

Yarım su bardağı zeytinyağına 1 tatlı kaşığı kırmızıbiberi koyup bekletin.

1 çorba kaşığı ince bulguru, incecik kıyılmış soğanla iyice yoğurun.

Salçayı ve kırmızıbiberli zeytinyağı karışımını da ekleyin.

Küçük küçük kestiğiniz domates, biberleri de ilave edin.

Son olarak incecik kıydığınız maydanozu, tuzu ve limonu ekleyip, üzerine ceviz ve tulum peyniri serperek servis edin.

Afiyet olsun...


   BhR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails