5 Ekim 2009

Yeni Yeni



Türk Mutfağının Unutulan Lezzetleri

Artık Meyyali'de ! 

Türk mutfağının unutulan sır lezzetleri, Meyyali’de hayat buluyor. Kış sezonunu yenilenen mönüsü ve dekorasyonuyla karşılayan Meyyali; Osmanlı, Selçuklu ve Türkiye coğrafyasındaki etnik mutfaklardan eşsiz lezzetleri misafirlerine sunuyor.




İstinye sırtlarında, 10 bin m2’lik doğal bir alan üzerinde kurulu olan Meyyali, kış sezonunda mutfağını yeniledi. Mekan, Türk mutfağının birbirinden çarpıcı lezzetlerini konuklarına modernize ederek sunacak.

Meyyali’nin menüsünde; Ege’den Güneydoğu’ya, Karadeniz’den Akdeniz’e Türkiye’nin tüm coğrafyasını ve bu topraklarda yaşamış kültürlerin meze ve yemekleri sunulurken, Selçuklu ve Osmanlı döneminin unutulan yemekleri yer alacak.

Bölgesinden getirilmiş üst kalite ürünlerle pişirilen ilginç yemeklere yer verilirken, Sivas’ın Derder Dede pilavı, Çorum’un İskilip pilavı, Tokat’ın Kuzu Germeç ve Patlıcan Fosul’u, kendine özgü pişirme tekniğiyle yapılan Tokat Kebabı, Kastamonu’nun Cevizli Yayım’ı gibi lezzetler yer alacak.

A la carte restoranında 120 kişi ağırlayabilen Meyyali’nin; rakı ve şarap bahçesi olarak düzenlediği iki ayrı mekanında ise ünlü yazar ve şairler hayat bulacak. Meyyali, Rakı bahçesinde Can Yücel ve Neyzen Tevfik çınarının altında ünlü şairlerin mısraları rakı keyfine eşlik ederken, şarap bahçesinde ise Ömer Hayyam ve Cahit Külebi’nin mısraları, dost sohbetlerine eşlik edecek.

Ücretsiz otopark ve vale hizmeti sunacak olan mekan, mevsimlere göre değişecek olan mönüleriyle İstanbul’un lezzet durakları arasında yer almaya hazır.




Mutfak Sizi Beck’sliyor!



Kendi mutfağının aşçısı olmak isteyen yemek severler Whirlpool Mutfak Sanatları Akademisi’nde düzenlenen “Beck’s ile Dünya Mutfakları” yemek atölyelerinde dünya mutfağının özel tatlarını keşfetmeye devam ediyor.





Anadolu Efes’in lisanslı ürünlerinden, seçimleri ile fark yaratanların tercihi Beck's’in sponsorluğunda gerçekleştirilen ve farklı kültürlerin mutfaklarının öğretildiği “Beck’s ile Dünya Mutfakları” workshop’ları, iş dünyasının profesyonellerini ağırlamaya devam ediyor. Yaklaşık 3 saatlik dersler boyunca, şef adaylarına buz gibi Beck’s’ler eşlik ediyor.

Yıl boyunca Whirlpool Mutfak Sanatları Akademisi’nin profesyonel eğitim kadrosu tarafından verilen ve Beck’s’in sponsorluğunda gerçekleşen “Beck’s ile Dünya Mutfakları” workshop’ları yoğun ilgi görüyor. Aşçı adayları özel tatlar öğrenirken bir yandan da arkadaşlarıyla keyifli vakit geçiriyorlar.

Şehir hayatının vazgeçilmez tercihi Beck’s, “Beck’s ile Dünya Mutfakları” projesi ile mutfak düşkünlerinin hayatını renklendirmeye devam edecek.



BİR DEĞİŞİKLİK YAP: “GUSTA DARK”

Eşsiz lezzeti ile damak tadından ödün vermeyenlerin ilk tercihi olacak “Gusta Dark”, Türkiye’nin ilk dark buğday birası olarak biraya yeni bir boyut getiriyor.




Türkiye’nin ilk buğday birası Gusta, birada farklı lezzetlerden hoşlananlar ve yenilikleri keşfetmeyi sevenler için Gusta Dark’ı üretti. Özellikle Almanya’da yaygın olan ve Dunkel Weissbier olarak bilinen dark buğday birası Türkiye'de ilk defa biraseverlerle buluşuyor.

Gusta Dark buğday birası dinamik, genç görünümlü ambalajı ve eşsiz tadı ile eğlence mekanlarının ve sofraların yeni tercihi olacak. Yeni tatlara açık bira tutkunları Gusta Dark’ın kremamsı köpüğü ve koyu rengi ile biranın zengin kültürünü yaşama fırsatı bulacaklar.

Karamelize tadı ile diğer biralardan farklılaşan, tazelik hissi ve damakta bıraktığı lezzet ile türünün karakteristik özelliklerini taşıyan “Gusta Dark”, yenilikleri tercih edenlerin gözdesi olacak.




bibuçuk şimdi de Suadiye’de...



Beyoğlu'nda 9 yıldır, caddebostanda 3 yıldır müdavimlerine hizmet veren bibuçuk, Suadiye subesini açtı.






Ağaçların altında, bağdat caddesine bakan muhteşem bir bahçeye sahip Suadiye bibuçuk’ta, ahşap masa ve banklarla donatılmış keyifli bir ortamda , 200gr’lık %100 dana hamburger, meşhur bibuçuk kanat, çıtır patlıcan, wrap, mevsime göre değişen orijinal soslarıyla makarna ve salata gibi klasik bibuçuk lezzetlerine, farklı tatlar da eklendi.

İç ve dış mekan olmak üzere, toplam 300m2’lik alanda, 150 kişilik kapasiteyle, dünya mutfağının eşsiz tatlarını, kaliteli hizmet anlayışı ile sunmaya devam edecek olan Suadiye şube’de haftanın 7 günü kahvaltı servisi de yapılacak.

bibuçuk

Suadiye Bağdat Caddesi 477A Suadiye

Tel : (0216) 478 03 93


Hafta içi: 08.00-24.00 arası
Haftasonu: 08.00-02.00 arası açık.


Kredi kartlari geçerlidir.

www.bibucuk.com




Mövenpick Hotel Istanbul'da
Altın Sarısı, Sağlıklı ve Lezzetli Rösti’yi Keşfedin.

Bir İsviçre klasiği olan rösti, sağlıklı olmasının yanı sıra çok da lezzetli. Mövenpick Hotel Istanbul, 9- 22 Kasım 2009 tarihleri arasında yeni rösti çeşitlerini beğeniye sunuyor.




Mövenpick, yıllar boyunca yaratıcı rösti çesitlerini beğeniye sundu. Şimdi modern bir dokunuşla hazırlanan rösti, altı farklı lezzet kombinasyonuyla keşfedilmeyi bekliyor. Rösti Bénedict, Rösti al Grotto, avakado-kabak guacamole ve somon fümeli Rösti, Rösti Metzgete, Raclette Valais Winzer ve dana ciğeri şeritlerinden oluşan Zunftmeister usulü Rösti’yi öğle veya akşam yemeklerinde AzzuR Restaurant’ta tadabilirsiniz.

Patates ile yapılan en lezzetli geleneksel yemek olan rösti’nin ilginç bir tarihi var: Eskiden geleneksel çiftçi kahvaltısı olan rösti, günümüzde artık hem İsviçrelilerin hem de ağzının tadını bilen yabancıların ilk tercihi haline geldi. İster aperitif, ister ana yemek olarak deneyebilirsiniz.
Rezervasyon için: 0212 319 29 29’u arayabilirsiniz.




ŞİMDİ KARA EFE ZAMANI !


Ödüle doymayan Türkiye’nin ilk 3 distile rakısı Kara Efe, seçkin mekanlarda yine rakıseverlerin bir numaralı tercihi olacak.




Bakır imbiklerde üç kez distile edilerek benzersiz bir içime sahip olan Kara Efe, sonbaharda da seçkin tatların peşinde koşan rakı severlerin bir numaralı tercihi olacak. Kara Efe’nin bakır imbiklerdeki damıtımı ağır ağır ve özenle gerçekleşirken, her bir damıtımda özenle seçilmiş anasonu yeniden ekleniyor. Efe 3 Distile (Kara Efe) üretimi için özel olarak Ödemiş Bozdağ’dan getirilen kaynak suyunun saflığı ve doğallığı, Kara Efe’yi pürüzsüz yapısına kavuşturuyor.

Damıtım kalitesi ve içim keyfi ile özel bir yere konumlanan Kara Efe, şişesi ile de rakı sektörüne yenilik getirmiş bir ürün. Buzlu camdan üretilen Kara Efe şişesi, Altın Ambalaj ödülüne layık görülen farklı bir tasarım.




D’ALFREDO’DAN RENK RENK, LEZZET LEZZET MAKARNALAR...





Linguini, Fettuccini, Tagliatelle, Pappardelle, Ravioli ve Tortellini çeşidiniz ne olursa olsun makarnanız D’Alfredo olsun…




Taze ürünler, soslar, taze dolgulu ürünler, mantı ve erişteler gibi ürün grubuna sahip olan D’Alfredo’da kuru ve taze ürünler sade, domatesli, ıspanaklı, kepekli ve karışık olmak üzere 5 farklı lezzette bulunuyor.

Durum buğdayı irmiği ve yumurta karışımından imal edilen D’Alfredo ile 2 ila 6 dakika arasında evinizde hem kendiniz hem de sevdikleriniz için nefis makarnalar yapabilirsiniz.

Tamamı İtalyan teknolojisi ile tasarlanan ithal makinalarda tekrar üretilmeye başlanan ve kısa zamanda beş yıldızlı otellerin ünlü şefleri tarafında da büyük ilgi gören Pasta d’Alfredo’nun özel ürünlerini, size en yakın Cafe, Restaurant, Otellerde tadabilir ya da kaliteli ürün satan yerel ve ulusal marketlerden edinebilirsiniz. Marketinizden ısrarla isteyiniz.

http://www.dalfredo.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails